Blogg

M A L A K T A = härligt kreativt ställe i Malax-Vasa-Finland!

Jag har under den gågna helgen varit till min mammas hembygd Malax i Vasa Finland. Jag var då på besök hos Maja och Jukka Granstubb och på deras underbara gård med byggnaden MALAKTA som min nu stora favoritplats. Det är min släkting Nina Granholm (mammas gudbarn och kusin) som har introduserat mig för detta ställe och jag var nu dit för att träffa min vän Kyösti som kommer ifrån bygden men som jag träffat då han studerat i Sverige. MALAKTA är ett gammalt mejeri som nu har restaurerat upp och som används för kultur och kreativitet och skapande! Det är en stor byggnad där det finns alltifrån: ateljeér, verkstäder, café, mörkläggningsrum för film o foto, snart en liten biograf och ett fantastiskt kontor som ligger högst upp i tornet med utsikt över ån och Malax vackra ängar och åkrar. Paret Granstubb är härliga människor som brinner för konst och kreativitet i alla dess former och de var så trevligt att få träffa dem. De verkar väldigt gästvänliga och de bjuder in för att ta del av och komma och skapa och ordna tillställningar i deras MALAKTA. Jag blev helt såld på stället och atmosfären och tankarna snurrar nu kring hur eller vad jag skulle kunna bidra med och göra där med min kreativitet? Föreläsningar eller sticksessions eller kanske både och i en kombination skulle vara ngt? Den Finlandssvenska minoritetet, som min släkt tillhör är nu bara ca 3% av Finlandsbefolkning. Jag vill gärna bidra och få ta del av min historias-bygds-medborgare och kanske kan Malakta vara en väg in i mitt intresse för vart jag kan och vill göra detta? Här kommer lite pics:

MALAKTA entrén! -Me like a lot!

Snygg Old-school bob! Jag vill ha!

Kyösti förbereder ungdomsprojekt på Malakta!

Den fantastiska storasalen!

LEK!

Malaktas kreativa atmosfär!

Malakta -en av alla kreativa verkstäder!

Malakta "hall ingången"

Drop a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *