Blogg

Ylva Skarp = äkta vackert hantverk!

Nuförtiden är det populärt med texter hit och dit, citat och kloka ord finns på böcker, tavlor, smycken och you name it runt om i inredningsbutiker i vårt avlånga land. Visst det är kul men det har haft sin topp tycker jag och ingenting känns unikt längre. Lite trist! Jag minns när jag gick en silversmides kurs för första gången, det var innan Eva Attling började med sina smycken. Min första silverring var platt med lite osynkade hammarslag och texten Carpe diem. Jag älskade min första ring som jag gjort alldeles själv och den påminde mig om att jag ska ta vara på varje dag! Jag använder den inte länge då jag inte tycker att det är ngt kul eftersom var och varannan springer runt med ett smycke med samma latinska ord på… och vem vet vad som är tryckt i maskin eller gjort helt i datorn?

Jag vet att……

…Något som inte gått ur tiden är hantverk, och det kommer heller aldrig göra det. Det är inte massproducerat, tryckt i datorn eller gjort på maskin. Igår var jag och hälsade på Ylva Skarp i Hjortnäs by utanför Leksand. Ylva är utbildad i kalligrafi och är helt fantastiskt duktig i sitt sätt att texta. Detta är unikt! Även om Ylva också ibland använder sig av kända citat och uttryck så är detta på ett helt annat sätt. Ylva skapar konst med hjälp av sitt hantverk och där ingår inbland kända kloka ord. Ord som gör en glad! Det är en annan grej. Jag är kär i de vita handgjorda muggarna med texten kärlek och lycklig på! Titta gärna in på Websidan och vill du vara snäll mot dig själv, vilket du borde vara, så beställ något fint till dig själv i påskpresent!

www.ylvaskarp.se

Skarp poesiträd!

fina handgjorda keramik koppar med fina texter!

2 Comments

  1. 22 augusti, 2011 - Svara

    Fantastiskt inlägg, tack för det. Tycker att den här är snyggt designad också: gardiner till kontor

  2. 29 augusti, 2011 - Svara

    Fantastiskt inlägg, vill bara tacka.

Drop a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *