Blogg

Tävlingshelg i Frankrike!

En rapport från SBX gänget i Isola! Fredag 28 Januari
I Onsdags landade vi i Nice på den Franska Rivieran med palmer och beaches i blicken. Knappt två timmar, ett antal kurvor och pittoreska byar senare anlände vi till en liten spökby vid namn Isola. Efter stora frågetecken, frånvaron av en enda levande varelse och några varv i rondellen så lyckades vi till slut hitta till det FIS boende som stod som värd för oss samt många andra team under den kommande helgen. Det är tävlingshelg i Isola 2000 (ca 20min kurvor upp från byn Isola) och vi har tre tävlingar på schemat varav den första som är ett vanligt FIS race gick av stapeln idag Fredag.
Det är ett taggat Svenskt gäng som är här. Efter att vi from nu i höstas gör en satsning på Snowboardcross med siktet inställt på OS i Ryssland 2014 så har vi efter två läger under December och Januari tagit ut de som tillhör det vi kallar Utvecklingslaget. På plats här nere är Robin Granqvist, Tim Eriksson, Folger Forsén, Robert Johansen, Johan Lundkvist, Daniel Rangberg och Lina Ryytty. Lina kör vanligtvis pipe och bor i Frankrike men har efter träning tillsammans med Storbritanniens sbx team nu blivit taggad till att testa sbx också. Det är kul! Det är alltså 6 boys och 1 lady på plats. Idag var det första tävlingsdagen för säsongen och det var en Fransk FIS tävling med ca 140 startande ( ca 100 men och 30 ladies) Vi var förväntansfulla och upprymda på vad dagen skulle ge och vi hade ett gott tillstånd i gruppen. Vi fick tjuvträna lite grann i banan igår för att testa att den fungerade och det var bra för idag var det lite kaos och förseningar pga vind och snö. Grabbarna och Lina var redo, de behöll lugnet trots lång väntan och samtliga körde bra under träningen. Det var bara ett kvalåk som gällde så det var en chans att visa att man ville kvala vidare till heat och final. Folger och Robert fick till var sitt bra åk som höll hela vägen i mål och Folgers tid var 19e snabbast och Robert kvalade som nr 26. Härligt boys! 32st män kvalar vidare. Robin som är bäst rankad i gänget startade bra och hade snabbaste mellantiden då han körde men missade tyvärr på en skitgrej och kom ut i lössnön och krashade i näst sista banken. Daniel, Tim och Johan fick till var sitt helt ok åk men pga lite för många småmissar så räckte tiden inte till för att hamna innanför kvalgränsen. Lina var även hon ner och hälsade på med häcken i snön efter ett hopp vilket gjorde att hon tappade tid och kvalade inte idag. Folger och Robert var vidare till heat. Folger fick en bra start men blev sedan lite inträngd och fick jaga för att komma ikapp. Han gjorde det bra och var förbi några gånger men ramlade vid ett tillfälle då han chansade för att gå på insidan och ta sig om. Robert kom efter lite efter första startstäckan men jagade som tredje man med kort avstånd hela vägen ner och var på väg ikapp men det räckte inte riktigt till. Båda åkte tyvärr ut i första omgången. Många nådde under dagen sina prestationsmål och det fanns goda energier som kommer att sparas och plockas fram som revanch i morgon Lördag då det är dags för Europa Cup tävling i samma bana.
Tack och hej och jag återkommer med rapport ang hur de kommande tävlingarna går!
/ Tjing från Förvantansfulla Coachen Maria ;)

Gänget på plats i Frankrike! Ja vet visst ser det ut som om bakgrunden är en ridå ;I men nej då! Det var ett helt "levande" berg som tonade upp sig då molnen skingrade sig! fotograf Niklas Forsén

Drop a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *